Джовани Бекали: Преди Божков в Левски беше потоп! Костов е стар

Новият шеф в Левски Джовани Бекали даде да се разбере точно какво ще върши на Герена, където идва като приближен до боса Васил Божков. Футболният мениджър и родният милиардер са "гъсти" отдавна, а от няколко дни клубът има нов главен скаут, който е препоръчан именно от Бекали - Богдан Патрашку.

"Божков е мой приятел от много години. Васил ми беше приятел още когато притежаваше ЦСКА. Ако си спомняте аз му докарах Зику, Флорентин Петре и сина на Пицурка. По-късно помагах отново на ЦСКА, когато Васил го продаде на Митко и Иво. Той беше извън футбола доста време, но сега когато взе Левски ми се обади и ми каза: "Джовани, аз вземам Левски заедно с още други хора. Ти си наясно с нещата".

Вероятно сте наясно, че аз от 30 години работя като мениджър, но сега ще трябва да работя срещу тях. Трябва да съм срещу колегите. Много мениджъри искат да вземат много от Левски. Искат големи заплати за играчите си. Ще се боря да им се плаща поне половината от това, което искат. 40%, защото знаете, че тези, които са били преди Васил в Левски са оставили голяма рана там. Искам да помогна на моя приятел да направи отбор, който да се бори за шампион.

В Левски са правени много лоши трансфери с големи заплати. Това е проблемът. Не можеш да имаш играчи, които печелят по 20-30 000 на месец, а вкарват по 4-5 гола на година. От друга страна, имаш Костов, който не е Марадона, но вече има 20 гола, а печели по 3 500 евро. Разликата е много голяма. Чужденецът трябва да прави разликата. Те трябва да са най-важните играчи в отбора и да бележат по 15-16 гола на сезон. В Левски не беше така.

Ще говорим с треньора, за да знаем какво иска той. Ще опитаме да привлечем млади футболисти от Румъния, Хърватия и Сърбия. Играчи, който са под 21 години, даже под 19 години, но да са с качества. Това трябва да са сериозни играчи, от които в бъдеще да се печелят милиони. Ще дойда да гледам важните мачове на Левски, когато Васил Божков ме покани. Вече му пратих един шеф на скаутите, който е Патрашку. Той игра преди години в Ловеч. Той е работил три години при мен и познава играчите от 14 до 20 години. Обучава се и за треньор. Вече е добил един лиценз, а скоро ще вземе и още един. Нашата фирма ще се стреми да дава най-добрите съвети на Васил.

Гледах мача на Левски преди победата над Черно море. Загубиха две точки от Ботев (Пд), а ако не го бяха направили щяха да са в борбата за първото и второто място. Сега отборът не може да слезе по-надолу от третото място. Сега първо клубът трябва да се раздели с някои хора, които вземат много пари, а не дават достатъчно. После трябва да се вземат играчи, които правят много, а получават по-малко и имат бъдеще.

Много ми е жал, че Костов е на 28 години. Ако беше на 22 - 23 години много отбори щяха да го искат. Може да говорим с агента му, за да се помисли дали да не бъде продаден в Турция, защото сега могат да му се вземат повече пари. Той за първи път прави такъв сезон, а предните години не е вкарвал толкова много голове. Това е неговата година. Това е неговият шанс, а и шанс за отбора да спечели пари", завърши ексцентричният Бекали.