Кичо Добрев за мелето: Викаха ми: Ще те пребием, чичак!

Шефът в елитния Септември - Кристиян Добрев, осветли своята версия за масовия бой с негово участие по време на мач от аматьорска лига по минифутбол в софийския квартал "Слатина". Пред колегите от "Нова" той говори в компанията на своя адвокат - бившия юрист на ЦСКА Радостин Василев.

"От репортажът не се вижда ясно каква е цялата ситуация. Има удар с топката в главата нанесен от един от братята на потърпевшия при спряла игра, за което той получава червен картон. Между противниците става разправия. Аз го издърпвам, за да я предотвратя, при което съм нападнат в гръб”.. Съжалявам, че има инцидент със счупен нос. След като ме нападнаха, видях, че събарят Тенчо Вутов на терена. Оттам стана меле и имаше размяна на удари".

"На камерите се вижда как аз се изнасям настрани. Има компетентни органи, които могат да преценят. Имаше агресия от тяхна страна как ще пребият 40-годишни чичаци. Не мога да кажа, че са деца. Доста добре сложени са. Едното момче е около 1.90 см. Не сме гамени и хулигани. Неприятно е за родителите, че се стигна дотам. Такива инциденти се случват многократно по тези лиги. По принцип съм спокоен човек. Агресията бе от тяхна страна и то по време на целия мач. Има съдии, които също ще си кажат мнението.

Виждах сериозна агресия в очите им. Имам деца и могата преценя, когато едно дете е агресивно”, каза от своя страна Пенчо Вутов, който твърди, че е издърпан и съборен в началото на конфликта.

Радостин Василев пък обясни:

„Това, което беше разказано по медиите, не отговаря на фактическата обстановка на самият мач. Тези две момчета започват така наречения бой и те са много дейни в него, на записа се виждат удари предимно от тяхна страна”, съобщи Радостин Василев - адвокатът на Кристиян Добрев.  Той смята, че общественото мнение насочено срещу неговия клиент е неоправдано, тъй като момчетата от противниковия отбор „са участвали дейно в размяна на удари. Василев каза още, че ще потърси контакт с родителите на братята. „Тези конфликти се решават между страните, а не по-медиите. Ако не могат да се решат между страните - има необходимите органи”, добави още адвокатът.