БФС скочи на футболисти и треньори: Спрете с грубиянщината

От БФС скочиха остро срещу футболисти и треньори, които си позволяват неприемливо поведение. Шефовете на Съюза настояват клубовете да се уважават повече и да не се минава границата на добрия тон, вероятно визирайки самозабравилите се Любо Пенев и Илиан Илиев. Първият не сира да сипе жлъч по съдиите, макарч е "червените" са сред най-бутаните тимове, а вторият си позволи да обижда с грозни епитети денове на чужд отбор. Снощи и от Берое се чу ропот:

Ето какво пише в сайта на футболната ни централа:

"Във връзка със зачестилите публични изказвания, сериозно преминаващи границите на добрия и приемлив тон, ръководството на Българския футболен съюз призовава треньорите, функционерите, футболистите и всички представители на професионалните ни клубове към уважително поведение както спрямо опонентите, така и спрямо институциите, отговорни за безпроблемното провеждане на първенствата у нас.

Всички ние сме наясно със спецификите на конкуренцията в спорта; именно затова вярваме, че тя би следвало да бъде здравословна и почтена, както подобава на традициите и претенциите на клубовете и лицата, участници в оспорваното съперничество на всички нива в професионалния ни футбол.

Противно на налаганото в общественото пространство мнение, Българският футболен съюз и компетентните комисии към него не разглеждат налагането на финансови и дисциплинарни санкции като приятна активност, точно обратното - категорични сме, че прогресът на футбола у нас е правопропорционален на по-малкия брой спорни казуси. Когато обаче налице е съзнателно наслагване на напрежение преди, по време или след дадена футболна среща, БФС е длъжен да прибягва до най-строги мерки според правилниците и наредбите, с които всички клубове са добре запознати.

Намираме се във финалната права на един от най-интригуващите и атрактивни сезони в последните години; факт, който най-добре може да бъде потвърден от все по-големия публичен интерес към шампионата. Затова и призоваваме всички участници в него към феърплей и джентълменско държание както на терена, така и извън него.

От ръководството на БФС".