Балъков: Дал съм мои 150 000 лева на Етър! Никой не помага

Легендата Красимир Балъков от лятото няма да бъде главен мениджър на Етър, а ако остане на стадион "Ивайло", ще изпълнява функциите на старши треньор, съобщи самият той на специална пресконференция. Легендата говори за бъдещето си след нулевото равенство с Ботев (Враца).

„Моето решение е от следващия сезон да не поемам тези функции „две в едно” - мениджър на клуба и треньор в едно. Споделил съм го с Управителния съвет и сме на мнение, че тази функция ми е ненужна в сегашното състояние на клуба и не носи никакъв ефект. Опитал съм се по всякакви начини да докарам средства в клуба. Строшил съм енергия и време, и всичко, и всъщност ефектът е много малък. Затова няма да бъда главен мениджър. Треньорската функция остава. Споделил съм нещата, които искам да се променят, на Управителния съвет, с председателя г-н Камарашев, с Община Велико Търново също. Има много неща, които трябва да се коригират и да се поправят, за да остана в Етър. Разбира се, ако нямам предложение от някой голям клуб и за това сме се разбрали. Така че времето до края на първенството ще покаже дали ще остана и като треньор", каза Балъков.

"Искам да насоча вниманието и на държавата. Като погледна всички отбори в Първа лига, всички си имат финансиране отнякъде, а ние сме останали като сираци. Мисля, че е време държавата да направи нещо и за нас. Освен, че ни направи осветление и терена, за мен това е прекалено малко", каза треньорът на Етър.

"Призовавам и Общината да осигури по-голямо финансиране за местния футбол, включително за детско-юношеската школа. От една година Велико Търново е фактор в националния футбол, а момчетата от Етър играят красив футбол. Вече сме в Европа, трябва да си казваме истината в очите и да търсим варианти нещата да станат по-добри. Ние ходим в Елена, ходим в Дряново, футболистите постоянно пътуват, това ги изнервя. Още по-зле е в детско-юношеската школа. Зная, че за терена на Спортното училище парите са пристигнали, знаем фирмата, която ще го прави, минали са процедури, всичко е както трябва, защо все още не е направена първа копка. Инвестирал съм над 150 000 лева собствени средства в клуба. Не съжалявам, че съм дал тези пари, те ще ми бъдат върнати, но няма нито един мениджър в света, който работи и дава пари", добави Балъков.