Джошуа: Уайлдър ще надвие Фюри

Световният шампион по бокс Антъни Джошуа даде своята прогноза за предстоякия сблъсък на 1 декември в Лос Анджелис между американеца Дионтей Уайлдър и британеца Тайсън Фюри. Двамата ще се бият за пояса на WBC, който е притежание на Уайлдър, а победителят би трябвало да проведе обединителен двубой с Джошуа за званието абсолютен световен шампион.

Според Джошуа Уайлдър ще се справи с Фюри. Британецът смята, че дългото отсъствие на Тайсън ще му натежи, а Дионтей ще предложи повече отколкото Циганския крал може да понесе. След победата си над Владимир Кличко Фюри отсъстваше от ринга около 2 години, а това ще бъде трети двубой след завръщането му.

Самият Джошуа определя своята активност и тренираност в мачове като ключова за победата му над Кличко през април 2017 година. Според него това е от огромно значение в тежката категория в бокса. Когато победих Кличко, той не бе играл 16-17 месеца. Твърдеше, че се чувства добре, тъй като е освежил тялото си, но през цялото това време аз бяха активен и това ми помогна, заяви Джошуа. Във всяка една работа успяват онези, които са постоянни, дори не толкова талантливи. Трябва да аплодираме онова, което направи Фюри, за да се завърне, но смятам, че Уайлдър е твърде голяма хапка за него и ще го победи, прогнозира световният шампион.