Драма! Разбилият се със самолет играч с предсмъртно аудио съобщение от борда

Изчезналият аржентински футболист Емилиано Сала е предупредил свой приятел, че умира на борда на самолет, който скоро ще се разбие. Както е известно, 28-годишният напател е в неизвестност, след като самолетът Piper PA-46 Malibu изчезна от радарите на път от Нант за Кардиф. Тече операция по издирването във водите на Ламанша, която ще бъде подновена тази сутрин. Шансовете са нищожни и спасителите обявиха, че не очакват да открият футболиста или пилота живи.

От борда на самолета Сала е изпратил гласово съобщение чрез приложението WhatsApp, което е изключително зловещо. То започва с думите „Умирам“ и завършва с „Много съм изплашен“.

Самото съобщение е с продължителност около минута. След първата си ужасяваща фраза, той изпраща поздрави на своите приятели и близки. Дори се чуват нецензурирани реплики. Следват страховити думи:

„Аз съм в самолет, който скоро ще се разбие на парчета... Ако през следващия час и половина не се чуем... Не знам дали ще изпратят някого да ме търси...Едва ли ще ме намерят.“

Като фон се чува самолетния двигател. Емилиано Сала говори със сравнително спокоен глас, но звучи уморено, летаргично и очевидно без никаква надежда за спасение.

Автентичността на съобщението е потвърдено пред аржентинския в. „Кларин“ от бащата на футболиста Орасио.

Както е известно, в събота Емилиано Сала премина от Нант в Кардиф, беше представен от клуба и разгледа клубните съоръжения. След това се върна във Франция, за да събере багажа си и да се сбогува с играчите на „канарчетата“. Дори публикува снимка от съблекалнята на профила си в „Инстаграм“.

Преди полета си за Кардиф Сала е изразил опасенията си относно сигурността на самолета пред бившия си съотборник в Бордо Диего Ролан. Часове по-късно летателната машина с аржентинеца изчезна от радарите на авиодиспечерите.