Драган Нешич се завръща начело на "лъвиците"

снимка: cev.lu

Драган Нешич ще бъде новият селекционер на женския национален отбор по волейбол, научи TV7. Сърбинът се връща на поста, който оваканти през 2010 г.

Нешич бе едно от основните имена, които са обсъждани в българската федерация за наследник на Владимир Кузюткин. След окончателното решение договорът на руснака да не бъде продължаван, вратата е широко отворена за завръщането на сърбина.

Президентът на родната централа Данчо Лазаров заяви категорично, че иска следващият селекционер на жените да е българин. До голяма степен Нешич спазва това условие, тъй като има наш паспорт и няма никакви проблеми с езика.

Както е известно, треньорът е женен за бившия капитан на националния отбор Нели Маринова. Освен това Нешич е единственият наставник в последните десетина години, държал под контрол съблекалнята в тима.

Първият му престой начело на България продължи четири сезона, но не може да бъде определен като много успешен. Най-високият резултат в периода на Нешич беше второ място на турнира "Елцин" през 2008 г. и осмо място на европейското първенство през 2009 г. в Полша.