Домрачова спечели спринта и оглави класирането в Световната купа

снимка: БТА/AP

Даря Домрачова спечели спринта на 7,5 километра за жени в Осло, старт за Световната купа по биатлон. Трикратната олимпийска шампионка от Беларус стреля без грешка и финишира първа за 20:35,7 минути.

Победата в Осло е осма за сезона и общо 24-а в кариерата на Домрачова и помогна на състезателката да оглави генералното класиране за Световната купа. Втора в спринта завърши Лаура Далмайер от Германия, без пропуск в стрелбата и изоставане от 14,3 секунди след победителката. Трета е Мари Дорен-Абер от Франция - 1 пропуск на огневия рубеж и изоставане от 29,9 секунди след Домрачова.

Досегашната водачка в генералното класиране Каиса Макарайнен от Финландия имаше лош ден на стрелбището и с три пропуска завърши едва 24-а. Българските състезателки останаха извън първите 50.

Десислава Стоянова е 56-а с 2 грешки в стрелбата и изоставане на 2:15,3 минути след победителката. Емилия Йорданова е 78-а също с 2 грешки в стрелбата и изоставане от 3:08,9 минути. Третата българка Стефани Попова не стартира.

В генералното класиране след 18 от 25 старта начело е Домрачова с 837 точки, следвана от Мекерейнен 827, Вероника Виткова (Чехия) 620 и други.