(Документи) Любо Пенев теглил 4 милиона, не ги връща

Любослав Пенев, който направи отчаян опит да свали Борислав Михайлов от президентския пост в БФС, е затънал много сериозно в дългове. Не е тайна, че бившият голмайстор на Валенсия и Атлетико (Мадрид) неведнъж е теглил кредити от банки, които имал навика да не погасява. Блиц прави уникално разкритие, показвайки част от документите, от които става ясно колко сериозно е закъсал Пенев.

Чичовото не само не изчиствал задълженията си, а и има съмнения дали е декларирал парите си през годините и дали е плащал данъци към държавата.

През годините всички негови бизнес начинания се сриваха. Какви ги е вършил всъщност Ел Голеадор? Той първо тегли 800 000 евро кредит от „Корпоративна Търговска Банка“ – през 2006 г, след което и 1,2 милиона евро от „СИБАНК“. С втория кредит Пенев се сдобива през 2010 година, докато е треньор на Литекс.

Бившият треньор на националния ни отбор по футбол обаче и до ден-днешен не е погасил задълженията си от близо 4 милиона лева. Логично години наред е следван неотлъчно от частни съдебни изпълнители. Един от тях беше наложил запор върху дружествения дял на Пенев във фирмата му в деня, в който специалистът беше старши треньор на ЦСКА, а възпитаниците му трябваше да играят с Фулъм в Лондон. Наложи се фирмата на президента на „армейците“ тогава Димитър Борисов – „Титан“, да предостави финансови гаранции, за да отпадне забраната за чужбина срещу треньора на „червените“. Така Пенев се появи за второто полувреме на стадион „Крейвън Котидж“, а ЦСКА загуби с 0:1 през есента на 2009 година.

От документите става ясно, че Пенев тегли кредита от 800 хиляди евро през 2006-а заради закупуването на три парцела в Синеморец. Тогава той имаше намерение да изгражда вилно селище край морето. След като все забравя да погасява заема, през 2009 г. Любо е задължен да изчисти дълга на 18 поредни ежемесечни вноски, първата от които в размер на 44 452 евро, а всяка една от останалите 17 е в размер на по 44 444 евро. Следва най-логичното нещо: съдебен изпълнител отнема имотите и ги обявява за продан на стойност близо 700 хиляди лева.

През годините Любослав Пенев имаше регистрирани няколко фирми, на които е наложен запор именно заради задълженията към банките.

ЕТО ГИ ДОКУМЕНТИТЕ