Бивш треньор на Левски извади секирата срещу "сините"

Бившият треньор на Левски Стойчо Стоев бе гост в актуално студио "Дерби". Специалистът коментира състоянието на "сините", като заяви, че 26-кратнита шампиони първо трябва да създадат функциониращ клуб, а чак след това отбор. 

"Нямам представа защо Букарев каза, че Левски е като гнила ябълк отвътре. Явно са си имали проблеми вътре в клуба, които е нормално да не излизат. Може би  по някакъв начин той не е съумял да се справи с хората, с които да изчисти тези проблеми.

Основното за Левски е да създадат функциониращ клуб. В момента те искат да направят отбор, което е грешка. По-важно е да създадеш клуб, който да работи правилно. Тогава във времето ще постигнеш и резултати. Не бива всяка година да се бърза да се прави отбор. Затова и се допускат грешки. 

Не мога да съжалявам за каквото и да било в Левски. Ситуацията бе различна от финансово естество. Тогава имаше затруднения и редуциран бюджет. Сега няма такива проблеми. Аз знаех какъв е периодът, когато реших да се ангажирам с отбора. Отидох с нагласата да работя при такива условия. 

В Разград се работеше по-лесно. Там въпреки успехите, които имахме, интересът и шумотевицата бяха почти минимални. В Левски интересът е много, много по-голям. Фенската маса е милионна. Всеки иска да знае какво се случва. Един треньор ако започне да се влияе от мнението на привърженици, медии, легенди, това може да ти попречи и да създаде нездрава среда.

В Левски се чувствах идеално, въпреки че преди да отида нямах история, свързана с клуба. С мен се държаха коректно и етично, да не говоря за публиката - знаете как ме изпрати и това е показателен момент.

В Лудогорец проблемите ми възникнаха още преди да стана шампион и да взема купата", обяви Стоев.