Пената избухна: Играчите на ЦСКА да се чукнат и подскочат

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира пред "Тема спорт" равенството 0:0 на "червените" срещу Черно море. Пената заяви, че основната вина за негативния резултат в този мач е на играчите. 

"ЦСКА не игра по познатия начин. Почти всичките ни футболисти ги нямаше на терена. И най-малкият фен не е очаквал да не успеем да спечелим този мач. Може да е имало напрежение от прекомерно желание за добро представяне. Позитивни оценки заслужават само вратарят и двамата централни защитници. На другите никаква оценка не може да им се даде, по-добре да не го правим. В атака бяхме вятър работа. Дано някой не се е заблудил от контролите. Приятелските мачове не ги броя, те не важат.

Тук съперниците не тръгват да се надиграват, а се прибират в своята половина и отборът трудно намира решения в такива моменти. А и Черно море по традиция е сред неприятните ни съперници. Слабостите ни бяха в организирането на атаките, в завършването им. Настъпи някакво объркване, не се получаваше замисълът. Ясно е кой трябва да оправи нещата - има си капитан, има заместник-капитан, има колектив.

Но играчите най-много трябва да си дадат сметка за този резултат. Явно не са спазили указанията, а и така и не влязоха в мача, както трябва. Надявам се повече грешки да не се допускат, а оттук нататък да се върви само нагоре. Вече няма накъде да се отстъпва.

Новите още не се чувстват като едно цяло с останалите. Едно ниво под другите са като че ли, но това е обяснимо. 

Главите на играчите тежат, защото е запечатано, че трябва да са шампиони. Да се хващат за ръцете, за главите, да се чукнат, да подскочат - нужно е играчите да се стреснат. Дано това равенство им подейства отрезвително и да направят победна серия. 

Срещу Етър трябва да видим напълно различно представление, с други декори спрямо мача с Черно море. Футболистите да си помислят добре, да се прегърнат и да действат. Няма място за отстъпление", завърши Пената.