Дитрих Матешиц очаква доминацията на Мерцедес да продължи

Босът на Ред Бул Дитрих Матешиц сподели очаквания, че световният шампион при конструкторите Мерцедес ще продължи да доминира във Формула 1 и през новата 2015 година.

Мерцедес видимо не демонстрира пълния си потенциал по време на първите за годината предсезонни тестове в Херес, но за сметка на това Люис Хамилтън и Нико Розберг записаха най-много обиколки на пистата в сравнение с останалите.

И въпреки, че болидите на Скудерия Ферари бяха най-бързи в четирите дни в Херес, Дитрих Матешиц отново съзря предстояща доминация на Мерцедес.

"Мисля, че Мерцедес все още се намират пред всички останали. По всичко изглежда, че няма да има промяна по отношение на тяхната доминация", цитиран бе австрийският милиардер.

Преди Ред Бул да пусне в действие новия си болид за 2015 година, легендарният Ейдриън Нюи сподели мнение, че "биковете" могат да се надяват най-много на скъсяване на пасива си от Мерцедес, но не и на нещо повече. Според Нюи, разликата по отношение на конските сили на двата тима е твърде голяма, за да бъде преодоляна.

Самият Дитрих Матешиц довери, че всички в Ред Бул се надяват двигателите на Рено да предоставят възможност на бившите световни шампиони да бъдат конкурентни на останалите.

"Ако от Рено успеят да намалят изоставането ни от Мерцедес на 40 или 50 конски сили, тогава бихме били в добра позиция да се конкурираме, ако отново имаме добър болид. Но дори и само да намалим изоставането си, това вече би било сериозен успех", обясни Матешиц.