Мотивацията и отборният дух се завърнаха във Ферари

снимка: БТА/AP

Отборният шеф на Ферари Маурицио Аривабене изрази своето задоволство от атмосферата и настроението в лагера на Скудерията.

"Кончетата" записаха успешни първи предсезонни тестове в Херес през тази седмица, като Себастиан Фетел и Кими Райконен бяха сред водещите пилоти на пистата в продължение на четири дни.

След като самият Кими Райконен заяви, че "новият болид на Ферари е далеч по-добър спрямо миналия", Маурицио Аривабене също не скри задоволството си от моментата ситуация в щаба на Скудерията.

"Ако направим сравнение с миналата година, тези няколко дни на тестове ни дадоха някои окуражителни знаци", заяви Аривабене.

Ферари успя да запише общо 349 обиколки за четири дни тестове в Херес, като само за сравнение - преди година обиколките на "кончетата" бяха 251, а болидите на Скудерията бяха с около четири секунди по-бавни от тези на лидерите.

"Отборът свърши добра работа - както у дома, така и на пистата. Същото важи и за нашите пилоти, които осигуриха надеждна информация на инженерите", продължи Аривабене.

"Но преди всичко, най-доволен се чувствам от това, че нашият колектив отново изглежда мотивиран, а отборният дух е налице. Все пак не мисля, че конкурентите ни показаха пълния си потенциал. Ще открием истината за тях, а и за нас, по време на последните тестове в Барселона", каза още шефът на Скудерията.