Деси Стоянова завърши 45-а в спринта

снимка: Facebook

Десислава Стоянова се класира за 45-о място в спринта на 7,5 километра от Световната купа по биатлон в словенския зимен център Поклюка.

Стоянова допусна една грешка при двете си стрелби и финишира за 22:10.3 минути. Тя единствена от българките се класира за преследването на 10 километра в събота, тъй като завърши сред първите 60.

Емилия Йорданова завърши 77-а с две грешки при втората си стрелба и време 23:09.1 минути, а Райна Коюва се нареди на предпоследното 97-о място с 25:08.5 минути също с две грешки.

Габриела Соукалова от Чехия записа първа победа за сезона. Соукалова, олимпийска вицешампионка в масовия старт от Сочи 2014, не допусна грешка при двете си стрелби и финишира за 20:17.3 минути. Така 25-годишната състезателка от Чехия постигна осми успех в кариерата си.

Доротея Вирер от Италия завърши на второ място на 18.4 секунди. Тя не успя да свали една мишена при втората си стрелба от положение прав, с което изпусна да запише първа победа, но все пак регистрира най-доброто класиране в кариерата си. Валя Семеренко от Украйна завърши трета с изоставане от 24.7 секунди след перфектна стрелба.

Носителката на Световната купа за миналия сезон и лидерка в генералното класиране Кайса Мекерейнен (Финландия), която беше спечелила предишните три старта от сезона, се нареди на 15-а позиция с пасив от 54.6 секунди, след като допусна четири грешки при стрелбата.

Мекерейнен остана на върха в подреждането след 6 от 25 старта с 308 точки, пред Даря Домрачова (Беларус) с 243 точки и Валя Семеренко (Украйна) с 240 точки.

Десислава Стоянова единствена от българките има актив за Световната купа. Тя вече е 64-а с 12 точки.