Дерменджиев: Уважаваме отборите на 1/2-финал

снимка: БТА/AP

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали поведението на футболистите си при победата с 5:0 над Литекс в реванша от четвъртфиналите в турнира за Купата на България, като изказа уважение към всички останали отбори в надпреварата - Левски, Локомотив (Пловдив) и Черно море.

"Не става въпрос за отговор на критиките, а за добрата игра и създаването на ситуации, които да се реализират. Още от началото искахме да вкараме и да си направим мача лесен, все пак това е турнирен мач и един гол може да наклони везните много в полза на госта. Движението на футболистите беше правилно и затова се получиха толкова голове.

Договорите на футболистите не ме притесняват, не е проблем, че хора като Безяк, Абало и Барт не са преподписали. Това са си вътрешни неща, не се знаят навън - ние сме европейски клуб и действаме по начина, който трябва - не ги изолираме като някои други. Тези момчета са си играчи на Лудогорец и виждате, че си играят на ниво и мисля, че така ще бъде до края.

Имаме респект към останалите полуфиналисти, защото ние може да сме първи в класирането, но другите ще се съсредоточат изцяло върху спечелването на Купата. Ние имаме голям опит в сгъстен цикъл, има разпределение на играчи според фронтовете. В Лудогорец е ясно, че играем да спечелим Купата и да бъде шампиони. Оптимист съм", каза Георги Дерменджиев пред "Диема Спорт".