Домусчиев тъжи за Левски, захапа ЦСКА

снимка: Булфото

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев демонстрира самочувствие и добро настроение след разгромната победа на "орлите" с 5:0 над Литекс в четвъртфинален мач от турнира за Купата на България.

Той почти не коментира конкретното представяне на футболистите в зелено, но ги похвали и заяви, че иска да вижда точно "този Лудогорец" в оставащите двубои от сезона. Според благодетеля на "орлите", най-добре ще е Лудогорец да играе с Левски на финала за Купата на България, защото този мач винаги има заряд, емоции за публиката и интрига, тъй като "понякога печели Левски, понякога ние".

"Трябват ни мачове с Левски и ЦСКА, не само защото касите ни се пълнят от тях. Хората обичат да играем с Левски и ЦСКА, пълнят стадиона, има емоции, това са дългоочаквани мачове. Много съжалявам по ред причини, че Левски не е в топ 6, затова се надявам поне да ги срещнем на финала за Купата.

Лудогорец в никакъв случай не е виновен за отпадането на Левски от първата шестица. Предпочитам да играем с тях, не защото Локомотив и Черно море са по-слаби, просто в мач с Левски има много заряд и емоции", коментира Домусчиев, след което подхвана словесна атака към ЦСКА.

"Не ми харесват тези работи в ЦСКА - треньорът подава оставка, после го връщат и остава, прилича ми малко на ситуациите в някои политически партии. Гледах мача с Ботев и е факт, че ЦСКА игра много слабо, сега, не знам дали е било нарочно, вие сте спортни журналисти, имате знания, трябва вие да отговорите.

Не виждам с какво бихме могли да навредим на ЦСКА, проблемите са си в тях. Те не знаят как се печели от футбол, не знаят как се строят терени, как се харчат пари, как се изгражда състав. Казаха ми, че Лупи коментирал мои заводи, бих го посъветвал да не ме споменава, защото в ЦСКА не са ми на нивото като бизнесмен и спортен деятел.

Моите заводи не са фалирали, аз съм строил много заводи от зелена поляна. В Разград купихме един завод за един лев от фармацевтична компания и го съживихме, 800 души щяха да напуснат, а сега взимат нелоши заплати за региона. До този завод построихме чисто нов ултрамодерен, имам заводи и в САЩ, така че с каквото съм се захванал, съм успял.

Ако бях закупил ЦСКА навремето, вероятно щях да постигна същите успехи, защото моделът щеше да е същият. Без да се изхвърляме със заплатите, без да се заиграваме с феновете, да обръщаме внимание на базите - мен ме интересува да има добри терени и силни съперници, тогава моят отбор ще е добър.

На Томов кой би му дал бази за строеж? Подчертавам, че нашият стадион е собственост на община Разград, но ние сме платили за всичките ремонти и обновления. Имаме споразумение с общината, че ако ремонтът струва 25 милиона евро - грубо казано - те ще осигурят една четвърт от парите. Те го направиха още при миналото правителство, очаквам до май месец да изпълнят ангажимента си, благодарен съм много. Ще ви поканим на откриването да видите каква работа са свършили моите експерти - гарантирано е перфектно качество, като се следи нито една стотинка да не бъде открадната", каза още Домусчиев.