Дебютант свали Ферари от върха в третия тестов ден

снимка: Sauber F1 Team

Дебютиращият през 2015-та година в екипа на Заубер Фелипе Насър най-накрая успя да свали Ферари от върха в подреждането по най-бързи обиколки в предсезонните тестове във Формула 1 на пистата в Херес.

Швейцарският екип заложи на стратегия с по-дълги стинтове с меките гуми и тя се оказа печеливша в борбата за регистриране на най-бърза обиколка. След като в предишните два дни Заубер изоставаше в темпото на Скудерията, Насър спря хронометрите на 1:21.545 минути и се оказа по-бърз с 0.205 секунди от Кими Райконен.

Заубер също така отчете 109 обиколки на трасето, докато световният шампион от 2007-ма година направи 94, а лидер в това отношение отново стана Мерцедес. Нико Розберг само за няколко минути бе начело в класирането по най-добра летяща обиколка, но що се отнасяше до навъртени обиколки бе отново недостижим – 151. Карлос Сайнц младши с Торо Росо също мина границата от 100 тура и събра полезна информация за екипа си със 137-те завъртяния по трасето.

МакЛарън-Хонда отчете най-успешния си ден и Фернандо Алонсо направи 32 тура, но бе далеч от конкурентното темпо на останалите болиди (най-добрата му обиколка бе с 14 секунди по-бавна от Насър), а проблем в двигателя принуди испанецът да прибере болида в гаража си малко след обедната почивка.

Даниел Рикардо също не можа да се развихри по трасето и поради проблеми в двигателя на Рено остана на пистата само за 49 обиколки.