Още проблеми в МакЛарън, тестовете за Алонсо свършиха

галерия:

снимка: БТА/AP

Преждевременно приключи и третият ден на предсезоните тестове във Формула 1 на пистата „Херес“ за екипа на МакЛарън-Хонда. След като в първите два дни британският отбор успя да види в действие новия си болид за общо едва 11 обиколки, днес нови проблеми в задвижващата единица на Хонда принудиха Фернандо Алонсо да се прибере в гаража малко след обедната почивка.

Този път испанецът успя да навърти 32 обиколки преди аварията, която от екипа обясниха като „липса на налягане в охлаждащата течност на турбо двигателя“. Подобни проблеми имаше вчера Люис Хамилтън в болида на Мерцедес, макар там да ставаше въпрос за теч, който бе оправен сравнително бързо и не попречи на действащия световен шампион да направи 91 тура на пистата.

От МакЛарън обясниха, че за да се справят с аварията, трябва да демонтират от колата цялата задвижваща система (електрическа част и турбо двигател), което ще отнеме прекалено дълго време и няма да позволи на Алонсо повече да се върне на трасето.

Испанецът приключи задълженията си за първите предсезонни тестове с общо 38 навъртени обиколки и без записано конкурентно време. Днешното „върхово“ постижение на Алонсо бе 1:35.553 минути, което е с близо 13 секунди по-слабо от лидера към онзи момент Нико Розберг с Мерцедес.