Да помогнем на Марко Косев отново да прослави България

галерия:

На всички нас отдавна е ясно, че в повечето случаи българските спортисти, независимо колко талантливи са, попадат в срамната за всяка уважаваща себе си страна ситуация да се оправят сами, най-грубо казано.

Естествено, снимките на различни политици, деятели и тем подобни заедно с атлетите след голям успех са задължителни, а един скорошен спортен министър дори имаше наглостта да си припише достигането на 1/4-финал на Григор Димитров на Australian Open в началото на годината.

Не по-малко различна е и ситуацията с един от най-добрите и талантливи бойци на България - Марко Косев, който се намира на прага на историческо за българските бойни спортове постижение.

Марко Косев е четирикратен световен шампион по бойно самбо, като в този аспект той стои наравно с руската легенда Фьодор Емелианенко. Между 20 и 24 ноември в Япония ще се проведе поредният планетарен шампион в дисциплината, а ако Марко Косев успее да спечели и това състезание, то петата му световна корона ще го изведе едни гърди пред Последния император на бойните спортове. Колко са бойците в света, които биха могли да се похвалят с подобно постижение?

Проблемът пред Марко Косев обаче е колкото абсурден за един четирикратен световен шампион в своя спорт, толкова и обичаен за България - липсата на достатъчно финансови средства.

Родният лъв вече е планирал подготовката си в меката на бойните спортове Тайланд, но пари за това няма. Самолетните билети за него и треньора му до азиатския континент струват по 900 евро, където пък таксите за тренировки при подготовка на атлет за състезание са около 400-500 долара. Суми, които за момента са недостижими не само за Марко Косев, но и за повечето български спортисти като цяло.

Преди Световното първенство в Япония, пред Марко Косев предстои и друго предизвикателство, което може още повече да бетонира мястото на България на картата на световните бойни спортове. Пред Марко предстои участие на престижния ММА турнир RUFF, който е водещата ММА организация в Китай. Ако българинът постигне успех там, а след това отпразнува и спечелването на пети златен медал на Световното първенство, това ще му отвори вратата за най-желаното място на всеки боен атлет - UFC.

4108745

Нека помогнем на Марко Косев отново да изкачи България на световния връх в бойното самбо

Можете да помогнете на Марко Косев в мечтата му да надмине легендата Фьодор Емелианенко, като на този етап вариантите за това са два:

1) По банков път

Това е сметката на която можете да подпомогнете четирикратния световен шампион по бойно самбо Марко Косев:

Обединена Българска Банка
BG58UBBS80021087934530

Има и друг начин да помогнем на Марко Косев, а именно:

2) Чрез инициативата на ММА България

ММА България започва инициатива за събирането на сумата, нужна за подготовката на боеца. Печалбата от тениските на ММА България и всички тениски на марката "Dominator" ще бъде дадена на него и треньора му. За да помогнете е достатъчно да купите някой от тези артикули от електронния магазин или магазинът на ул. Искър 16 в София. Ако желаете да помогнете и директно финансово за тренировъчния лагер на Марко Косев, можете да се свържете с ММА България.