Цветан Соколов: Нямаше време да празнуваме

снимка: Булфото

Двама от волейболистите ни  - Цветан Соколов и Николай Николов кацнаха за кратко в София, след което ще потеглят, съответно към клубните си отбори в Италия и Иран.

Тази вечер ще се приберат още тима от националите ни - Андрей Жеков, Теодор Салпаров и Данаил Милушев (около 22:00 часа), а повечето от “лъвовете” тръгнаха към държавите, където се състезават, директно от Чехия, където България спечели квота за Световното първенство в Полша през тази година. Треньорският щаб и останалите се прибират късно тази вечер.

Звездата на Тренто и българския национален отбор Цветан Соколов бе посрещнат на летище “София” от приятелката си, която не пропусна бурно да го разцелува.

Въпреки, че бе изморен от пътя, Соколов не отказа кратък коментар пред родните медии, които го чакаха на летище “София”

“Чувствам се много щастлив. Мисля, че направихме едни три много важни за нас мача и според мен започнахме годината по прекрасен начин. Изиграхме един прекрасен мач с Холандия, поне такива са моите виждания, и не мисля, че има някой недоволен от тази квалификация, която направихме.

Мисля, че се представихме наистина на едно много високо ниво и заслужено се класирахме”, коментира Соколов.

Диагоналът на Тренто разкри, че е имал известни физически проблеми в последния мач с Чехия (загубен с 3:2 - б.ред.) и треньорският щаб е решил да не рискува със здравето му, като го е извадил от игра след първия гейм.

“Ако трябва да бъда честен, сега, след толкова много труд, не се чувствам много добре. Няма нещо толкова фрапантно - имам леки проблеми с рамото и малко с глезена, което се случи на мача с Турция още тук. Това обаче не ми пречи да играя и да се раздавам", каза още Цецо.

“Ние се класирахме, изпълнихме си целта”, добави Соколов, като каза и няколко думи за целите на предстоящия Мондиал 2014 в Полша.

“Нека правим крачка по крачка. Целите ще са разбира се едно добро класиране и една добра игра. Мисля, че дотогава им много време. Отборът има много какво да учи и времето ще ни научи как да се представим на най-високо ниво там", лаконичен бе 205-сантиметровият кошмар за противниковите блокади.

“Пожелавам на всички да сме живи и здрави и след това да продължаваме със същия хъс да играем и да се раздаваме по време на тренировки и мачове, защото с работа всичко се постига”, спази традицията с пожеланията Нова година Соколов.

Накрая Цецо Соколов завърши с любопитния разказ, че са нямали време да празнуват успеха в Опава, защото повечето от колегите му е трябвало бързо да се прибират по клубните си отбори.

“Празнувахме не е точно казано, защото половината от отбора тръгнахме към летищата още вечерта.

Първо целият отбор се събра на вечеря, треньорът ни поздрави и след това някои от момчетата се събрахме в една стая да се видим. След това само се поздравихме, пожелахме си успех и всички си тръгнаха”, каза Соколов, който ще прекара само няколко часа в България и утре рано сутринта тръгва за Италия.