Лазаров за Абонданца: Промени не са необходими

снимка: Булфото

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров даде обширно интервю за bgvolleyball.com, в което изрази искрената си радост от класирането на женския национален тим на Световното първенство в Италия.

Това стана факт вчера, след като "лъвиците" надиграха Беларус с 3:1 и заслужено се завръщат на световната сцена, след като от 2002 година не са играли на шампионата на планетата.

Логично Лазаров, който постави за цел класиране преди квалификацията в Самоков, отчете успеха на възпитаничките на Марчело Абонданца, заявявайки че това е ядрото, което ще ни представя на Световното първенство по волейбол.

"Всички трябва да сме безкрайно радостни от това представяне на отбора. Дълго време чакахме този момент. Изживяхме добър ден за блъгарския женски волейбол и на среща с момичетата след мача видях, че и те са много щастливи.

Политиката на отбора е следната - всяка състезателка, която се представя добре, е добре дошла в отбора. Това, че в момента отборът е съставен от млади момичета е безспорен факт и само може да ни радва. Убеден съм, че тимът разполага със страхотно бъдеще", коментира Лазаров пред bgvolleyball.com и подчерта, че няма да се правят промени в треньорското ръководство.

"Треньорският щаб в момента е този, както и състезателките са тези, които спечелиха световната квалификация. Не предвиждаме промени и не мисля, че са необходими", каза още президентът на федерацията.