Найден Найденов: Показахме, че можем да играем добър волейбол

галерия:

снимка: fivb.org

Отзиви след загубата на България с 1:3 от Русия в среща от група B на Световната лига по волейбол:

Найден Найденов (треньор на България): "Искам да поздравя момчетата. За мен е без значение, че загубихме, важното е, че показахме, че можем да играем добър волейбол.

Беше важно да излезем като отбор и да покажем максималното от себе си. Направихме крачка към това да бъдем единен отбор и всеки да се бори за другия на игрището".

Цветан Соколов (капитан на България): "Този мач беше емоционален и позитивен за нас, въпреки загубата. Играхме срещу олимпийския и европейски шампион. Раздадохме се на терена, имаше усмивки и се забавлявахме.

Нека не забравяме срещу кой отбор играем, а ние ги затруднихме максимално. Този състав на отбора ни е млад и различен, но се надявам хората да са останали доволни. Имаме възможности да затрудним Русия и във втория мач.

4100585

Андрей Воронков (треньор на Русия): "Лошото за нас беше, че в отбора на България липсваха основни играчи. Това беше изненада за нас и ние ги подценява, но за съжаление сгрешихме. Станахме нервни и направихме грешки.

България имаше чудесна публика и това направи нещата още по-трудни за нас. Хубавото е, че в края успяхме да спечелим".

Сергей Макаров (капитан на Русия): "Мачът беше тежък за нас, но добре е, че спечелихме. Сигурен съм, че за утрешния мач ще се подготвим по-добре".