ЦСКА 1948 изтръгна важна победа

ЦСКА 1948 изтръгна изключително важна победа 1:0 като гост на Балкан Ботевград. Петко Петков вкара гола на успеха в 21-ата минута. Таранът се измъкна след виртуозен пас на маестро Томислав Павлов и стреля покрай вратаря.

Така лидерът задържа преднината от 3 точки пред Хебър. В събота идва мачът на сезона срещу тима от Пазарджик в Драгалевци.

Мачът започна с натиск на ЦСКА 1948, но първото положение беше за непобедения тази пролет като домакин Балкан. Нападател остана сам срещу вратаря Драго Петков, прехвърли го, но топката излезе в аут.

Петко Петков все пак изведе армейците напред в 21-ата минута с техничен удар. До почивката нямаше кой знае какви положения, но „червените“ определено бяха по-добри.

След почивката умората и в двата тима пролича. ЦСКА 1948 пропусна да затвори мача след невероятен пропуск на Цаковски. Най-хубавата атака дойде след разиграване с петичка на Томи Павлов. Таушанов излезе сам вляво, но не стреля, а пробва да намери Гущеров. В самия край и Гущеров изтърва от 3 метра от голлинията.

Балкан се хвърли изключително настървено срещу ЦСКА 1948, но спази напълно правилата на феърплея. Организацията на срещата беше великолепна и само може да благодарим на домакините.

ЕТО КАКВА ИНТЕРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ПУСНА ОЩЕ САЙТЪТ НА ЦСКА 1948:

Агитка от цесекари подкрепяше Балкан и въпреки някои противоречия се стигна до разбирателство с феновете от София. Благодарим на армейците от региона, че са на наш мач, нищо че явно ходят и на ребрандирания Литекс. Те са наши събратя!
Някои от местните поканиха агитката ни на баскетболното дерби Балкан – Левски, започващо 30 минути след края на футболния мач. И част от армейците се отзоваха. Това е тонът, който трябва да бъде спазван!