Чудовищен Надал отвя Гофен и ще играе за 11-а титла в Барселона

снимка: twitter.com

Рафаел Надал тотално надигра Давид Гофен и го разби с 6-4, 6-0, за да се класира на финала в Барселона. Матадора вече е във впечатляваща серия от 44 спечелени сета на клей и утре ще се бори за своята 11-а титла в турнира. Действащият шампион ще трябва да пази трона си от 19-годишния грък Стефанос Циципас, който по-рано днес елиминира Пабло Кареньо Буста в два сета.

Двубоят тръгна доста лощо за Матадора, който сдаде подаването си още в първия сервис гейм. Надал поведе с 40-15 на свое подаване, но Гофен обърна развоя на събитията, стигна до брейкбол и, изненадващо, проби. Белгиецът бързо затвърди пробива с гейм на 30, след което Рафа също се отчете. 

Гофен ядоса Матадора до краен предел и той не си поплю в 4-ия гейм. Световният номер 1 накара белгиеца да забие две топки в мрежата и с два гръмотевични уинъра върна брейка с гейм на нула. 

При 4-4 двамата направиха невероятен гейм, в който Надал сервираше. Матадора завоюва много трудна първа точка след гладиаторска битка и дълго разиграване. Гофен отрази труден смач на Рафа, след което испанецът повтори удара и взе първата точка. Последваха чудовищни форхенд уинъри на Надал и той поведе.

Гофен пък се пропука, когато сервираше за оставане в частта. Белгиецът спаси една точка за пробив, но не успя при втората и Рафа продължи дългата серия без загубен сет.

Развоят на събитията тотално отчая поставения под номер 4 в схемата. Гофен сдаде още първото си подаване във втория сет и Надал дръпна с 3-0. Майсторската игра на Краля на клея и хирургическите му форхенди го отведоха до нов пробив и преднина от 5-0.

В опит да отложи краха си, Гофен даде три мачбола на Надал в шестия гейм. Всички точки за спечелване на мача дойдоха при предимство за Матадора, като белгиецът успя да измъкне първите две. При третата обаче той нямаше отговор и Краля на клея се класира на финал след 6-4, 6-0.