Честито Рождество Христово от екипа на Sporta.bg

Честито Рождество Христово от екипа на Sporta.bg на всички българи! На всички, които празнуват имен ден на Коледа – бъдете живи, здрави и много, много щастливи!

Чудото се случи за пореден път!

Иисус Христос беше изпратен на Земята от Всевишния. Той показа на човечеството, че всеки човек от вида Хомо Сапиенс трябва да балансира в себе си дух и материяДева Мария роди своя Син, който промени съзнанието на целия свят с мъдростта, която ни донесе и с чудесата, които извърши. Най-великото от които е неговото Възкресение. Иисус Христос показа, че смъртта не е страшна, защото може да бъде преодоляна.

Но по-важен е духът. Той трябва да води хората, а не материята, която ни заобикаля и понякога ни изкушава, така както се опита да изкуши постещия Христос, докато беше в пустинята.

Синът Божий ни научи, че Любовта е най-важното качество, което движи света.

Не онази плътска любов, която превръща хората в зависими едни от други, а Божествената любов, която дава свобода на Духа.

Иисус Христос показа, че жените и мъжете са равни. Няма превъзходство на единия пол над другия, както продължава да се счути на много места по света, повече от 2000 години, след като Божият син е бил на Земята.

Синът Божий ни научи да не съдим околните, защото и ние не сме по-безгрешни от тях.

Спомнете си историята с блудницата, която мъжете искаха да убият с камъни.

Тепърва има да преоткриваме заветите на Сина Божий. Той беше роден от най-праведната жена Дева Мария на Рождество. Трябва да се научим да ги прилагаме в нашето модерно и забързано ежедневие, коренно различно от годините, в които е живял самият Иисус Христос.

На Рождество имен ден празнуват Христо, Христа, Христина, Християн, Християна, Тина, Кристина, Кристиян,  Кристияна, Младен, Младенка, Младена,  Рада, Радослав,  Радослава, Радостин, Радостина, Радомир, Радомира, Емил,  Емануил, Емануила.

Вървете на църква.

Поклонете се пред  иконата на Рождество и се помолете за здраве и духовно просветление.

За лични успехи и светли дни за цялата ни страна, защото само когато всички сме добре, можем да вървим  напред.

А по въпроса дали трябва да се подаряват подаръци за Рождество, търсим мъдрост в Светото писание.

От него разбираме, че тримата влъхви – Балтазар, Каспар и Мелхиор видели Витлиемската звезда и водейки се по нейната светлина, открили къде се е родил Божият син.

Те му поднесли най-скъпите за времето дарове, каквито се поднасят само на някой Цар - ливан, злато и смирна.

Затова на Рождество има традиция да се подаряват подаръци, но ние хората опорочихме тази традиция и я превърнахме в истински кич.