Чехия пребори Франция при женските щафети в Оберхоф

снимка: БТА/AP

Женската щафета на Чехия спечели състезанието на 4 по 6 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф. Ева Пушкарчикова, Габриела Соукалова, Житка Ландова и Вероника Виткова финишираха за 1:16.56,0 час, след като не допуснаха наказателна обиколка и използваха общо 7 допълнителни патрона при осемте си стрелби.

На второ място на 8.9 секунди завърши квартетът на Франция, който също не направи наказателна обиколка, а състезателките използваха 8 допълнителни патрона. На трето място се нареди отборът на Беларус с изоставане от 1.06.8 минута след една наказателна обиколка и 8 допълнителни патрона.

Квартетът на България в състав Емилия Йорданова, Стефани Попова, Десислава Стоянова и Даниела Кадева завърши на 18-о място, като Кадева на четвърти пост беше задмината с обиколка от Виткова.

Българките използваха 14 допълнителни патрона, но не допуснаха наказателен рунд. Само 12 отбора успяха да пресекат финалната линия. Останалите 9 щафети бяха затворени и спрени след последното посещение на стрелбището, посочва БТА.