Цар Симеон с нова шампионска титла от държавното на писта

Пореден добър успех – шампионска титла на България и 4 бронзови медала извоюва пловдивският колоездачен клуб Цар Симеон 1898 на държавното лично-отборно първенство на писта за мъже, което се проведе в София на столичния колодрум „Сердика“.

 

В герой за „царския” тим се превърна капитанът и лидерът на отбора Пламен Димов, който стана шампион в тежката дисциплина издръжливост по точки и спечели бронз на скрач в индивидуалната надпревара, както и други 3 бронзови медала в отборния шампионат.

 

Иначе пловдивските бегачи тръгнаха за поредното си важно състезание в София с високи амбиции и със самочувствието на републикански отборни шампиони на писта от миналата година и сега те отново доказаха класата си.

 

В крайното генерално отборно класиране тимът на „Цар Симеон 1898” отново се качи на почетната стълбичка на отличниците, като изкова бронзовите медали, след традиционно силните школи на Хемус –Троян и КК Бургас.

 

Този успех бе постигнат след като пловдивчани в състав: Пламен Димов, Светослав Недев, Любомир Николов и юношеският национал Нако Георгиев, станаха трети и в двете преследвания на 4000 метра - в италианското и отборното преследване.

 

В индивидуалната надпревара асът на Цар Симеон 1898 Пламен Димов първо грабна бронзовия медал в дисциплината скрач (60 обиколки), като само една точка не му достигна да стане вицешампион на страната.

 

Първи тук стана Павлин Балински от Хемус –Троян, а втори – Радостин Димов от КК Добрич. В дисциплината издръжливост по точки (на 40 км в 120 обиколки на пистата, със спринт на всяка 6-та обиколка), обаче пловдивчанинът кара като лъв и остави конкурентите си далеч след себе си. Димов стана убедителен национален шампион, като спечели 78 точки и така изпревари с цели 20 т. втория - Станимир Чолаков от Хемус –Троян, останал с 58 т.

 

Трети е националът на шосе Евгени Панайотов от КК Бургас с 56 т. Както е известно за пловдивския колоездачен клуб Цар Симеон 1898 тази година не караха трима от най-добрите пистаджии - световният шампион на писта от Кейптаун-2007 в дисциплината издръжливост по точки - Радослав Константинов, който се прибра в САЩ, където живее от години, Борислав Иванов, който е контузен, и пистовият национал Дамян Филипов, който доскоро бе по лични дела в Малта и не е тренирал достатъчно.

 

Националният лично-отборен шампионат на писта събра на столичния колодрум "Сердика" най-добрите пистаджии от всички колоездачни клубове в страната. Наред с републиканското първенство на шосе и Обиколката на България, това първенство бе е един от най-важните и престижни стартове от спортния календар на Българския колоездачен съюз.