Мирослав Минчев подобри републикански рекорд

България вече има своята голяма надежда в колоезденето на писта - 23-годишният Мирослав Минчев от Разград. По време на държавния личен и отборен шампионат по колоездене на писта състезателят на СКК "Спринт" (Разград) Мирослав Минчев подобри 8-годишен рекорд на Радослав Константинов от "Несебър" в дисциплината 1000 метра от място. Мирослав Минчев взе дистанцията за 1:05,57 мин.

 

Върховото постижение на Радослав Константинов от 2004 г. бе 1:06,39 мин. Постижението на Мирослав го слага като възможности в топ 10 на Европа и дава надежди за европейското първенство в Литва през октомври. Още повече, че рекордът е постигнат на столичния колодрум, а при каране на дървена писта времето ще бъде още по-добро.

 

"Изобщо не мислех, че ще е рекорд. Докато мой съотборник не започна да вика: "Рекорд, рекорд". Много съм щастлив, защото знам колко труд хвърляше Радослав да постави неговия. Доста пъти съм разгръщал книжка с рекорди на колоезденето ни и съм се радвал на постижението на Радослав. Бях на 15 години, когато той постави неговия. Тогава аз карах за 1:11, 1:12, 1:13 мин. И се питах как го е направил. Хубавото е, че с това време подобрих и рекорда му на закрито от 1:05,96 мин.", разказва първите си впечатления Мирослав Минчев.

 

"Честно казано, очаквах по-силен резултат на 200 метра, а не на 1000, защото миналата година имах по-силни изяви на 200. Но нещата се размениха", допълва той.

 

Мирослав Минчев ще бъде голямата ни надежда от предстоящите световни купи. Първо предстои такава в Чехия, а после в Австрия.

 

"Заминавам с повече самочувствие и по-големи амбиции. Повече очаквам от Австрия, където ще се кара и на 1000 метра. А и там вече имам челни класирания, мястото е много хубаво. Дано започна да нося радостни новини за България от спринтовете на писта", споделя още Минчев.

 

Мирослав Минчев започва да тренира преди точно 10 години в Разград. В момента е студент в НСА и му предстои държавен изпит. На държавното първенство Минчев спечели и дисциплините бързина чрез отстраняване и италианско преследване.