Пловдив получи 24 милиона лева за довършване на спортната зала

снимка: veloplovdiv.com

Община Пловдив получи 24 милиона лева (без ДДС) от държавата за довършване на спортната зала с покрит колодрум, съобщи кметът на града Иван Тотев.

 

Утре официално ще бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител "Главболгарстрой" и в рамките на следващите две седмици ще получи авансово половината от сумата, допълни кметът.

 

До момента в спортното съоръжение са вложени 15 милиона лева, което включва и довършване на покривната конструкция. Сградата ще бъде многофункционална и ще се използва за много видове спорт, сред които и колоездене в зала, като се предвижда да има между 8 500 до 10 000 места.

 

Община Пловдив обмисля процедурата, с която да обяви конкурс за име на залата, като по думите на Иван Тотев фирмата - "кръстник" ще трябва да плаща между 600 000 и 700 000 лева годишно за тази привилегия.

 

Независимо, че не е довършена, залата вече се рекламира и първото заявено в нея състезание е Европейското първенство по гимнастика през 2014 година, допълни заместник-кметът по спорта Георги Титюков.

 

Спортната зала с покрит колодрум се строи на "Асеновградско шосе" в Пловдив и ще бъде най-голямата в града. Очаква се съоръжението да бъде завършена през лятото на тази година, като проектът включва облагородяване на терена, изграждане на паркинг и улицата до нея.