Бърни за Шуми: Искам да се събуди същият

снимка: Guliver/Getty Images

Собственикът на рекламните права във Формула 1 Бърни Екълстоун проговори за първи път, откакто се случи инцидентът с Михаел Шумахер, при който легендарният пилот едва не загуби живота си.

83-годишният властелин в "кралските гонки" досега не бе коментирал нищо, свързано с Михаел, като сам призна, че го е направил умишлено.

Екълстоун призна, че не е притеснявал с въпроси близките на Шумахер, защото се е страхувал да не получи лоши новини. Въпреки всичко Бърни заяви, че е оптимист и мисли, че Пилето ще се събуди.

Бърни и Шуми никога не са били първи приятели, но винаги са хранели уважение един към друг, най-малкото защото се познават от повече от 20 години, а е и публична тайна, че Шумахер е бил сред малцината избраници, които често са играели табла в офиса на Екълстоун на Гран при-тата по света.

"Страхувам се от лоши новини. Ето защо не питам никой от приятелите или близките му как е", призна бизнесменът.

"Искам Михаел да се събуди като нашия Шуми, не някой друг. От това, което чух, мисля, че той ще се събуди. Ще бъде ли обаче Михаел, който всички познаваме?

Често мисля за него и се надявам на най-доброто, но в момента единственото, което можем да направим, е да чакаме", завърши Бърни Екълстоун.

Sporta.bg припомня, че откакто Михаел Шумахер падна при каране на ски във Френските Алпи на 29 декември мината година, почти всеки ден излизат най-различни слухове и спекулации за състоянието му. Някои от тях са позитивни, но някои стигат до крайности само и само да си вдигнат тиражите, като в битката кой ще изкара най-горещата новина за германеца се съревновават водещите немски и френски медии.

Вчера германското списание "Фокус" излезе с "новина", че процедурата по събуждането от изкуствената кома, в която бе поддържан след инцидента, е била спряна от лекарите заради възникнали усложнения.

Преди няколко дни пък вестникът с най-голям тираж в Германия - "Билд" гръмна с информацията, че Шумахер е развил пневмония, която усложнява процеса по събуждането му.

За съжаление повечето от тези информации се оказват спекулации и мениджърката на Михаел - Забине Кем е принудена постоянно да дава опровержения, както се случи и вчера след въпросната "новина" на "Фокус".

Все пак не липсват и обнадеждаващи вести като например споделеното от Фелипе Маса след посещението му при Шуми. Бразилецът разкри, че е видял Михаел да помръдва устните си.

Последната официална информация за Шуми е, че няма промяна в състоянието му и опитите да бъде изведен от комата продължават.

Миналата седмица семейството на Шумахер излезе с официално съобщение. Близките на германеца отново благодариха на милионите му фенове, макар и не успявайки да ги зарадват с положителни новини около състоянието му.

"Всички ние сме дълбоко трогнати от съобщенията, които получаваме от цялото земно кълбо. Тази невероятна подкрепа дава сила както на нас, така и на него. Благодарим ви много! Всички знаем, че Михаел е боец и че той няма да се предаде!”, се казва в краткото изявление от близките на Шуми.