Розберг си отмъщавал на Хамилтън

снимка: БТА/AP

Нико Розберг е обществен враг номер 1 във Великобритания, като в същото време си навлече гнева на ръководителите в Мерцедес, след като се блъсна в Люис Хамилтън във втората обиколка на състезанието за Гран при на Белгия.

Инцидентът причини спукване на гума на болида на англичанина и го извади от надпреварата, а в последствие Розберг изпусна шанса си да се бори за победа, но все пак финишира втори зад Даниел Рикардо. По този начин германецът увеличи преднината си на върха на класирането при пилотите с 29 точки пред съотборника си в Мерцедес.

„Нико на практика ми каза, че нарочно ме е блъснал, за да докаже тезата си“, заяви обяснимо потресеният Хамилтън. „Шефовете говориха с нас, но се получи ситуация като в училище – ще се поскарат на децата, ще ги предупредят устно, но нищо повече няма да направят“, каза още Люис.

Въпросната „теза“ на Розберг е свързана с желанието му да покаже на екипа, че е разочарован от политиката за свободно съревноваване между пилотите. В предишното състезание за Гран при на Унгария Розберг остана подразнен, когато Хамилтън отказа да го пусне пред себе си в момент, когато двамата пилоти използваха различни стратегии.

Тогава Розберг загуби между 9 и 12 секунди в неуспешните си опити да задмине Люис и се прости с шансовете си за победа, финиширайки 4-ти именно зад съотборника си. На „Спа“ германецът е видял удобен шанс да покаже на всички в Мерцедес, че когато няма отборни заповеди, има опасност от подобни инциденти.