Бойко Борисов прати "Спартан"-а да докара постадал в Сърбия каратист

По заповед на премиера Бойко Борисов екипаж на правителствената авиогрупа е излетял от „Враждебна“ с транспортния самолет „Спартан“ за Белград, за да доведе Тодор Събев. Момчето е национален състезател по Шотокан Карате-До, съобщиха от пресслужбата на кабинета

Спортистът е пострадал по време на двубой от Европейското първенство в Суботица (Сърбия). За състоянието му са уведомени семейството и близките, а премиерът Борисов следи ситуацията и поддържа връзка със съотборниците на Събев и с министъра на здравеопазването. Със самолета пътува и екип на Военномедицинска академия.

Тодор Събев е с тежка мозъчно-черепна травма. Това обяви треньорът му в русенския клуб "Динамо" - сенсей Борислав Кисев.

"Наложило се е да го докарат със самолет. Премиерът Бойко Борисов нареди лично да изпратят за него правителствения самолет „Спартан”, за което сме му много благодарни. Очакваме в момента пред болницата да дойдат докторите и да кажат какво е състоянието му, дано Тодор да се оправи, извинявайте, но не мога да говоря повече точно сега”, каза той пред "24 часа"

Кисев не е присъствал на Европейското първенство в Суботица, затова не е бил свидетел на травмата, получена от неговия състезател.

„Знам, че има мозъчно-черепна травма, получил я е по време на среща, в така наречената „оупън категория”. Съжалявам, че няма как да говоря повече, напрежението ни тук е голямо”.