Лудогорец показа вратата на Стивън Петков

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви, че клубът ще прекрати отношенията си със Стивън Петков, чиито състезателни права са спрени от БФС докато трае разследването за черно тото в юношеския национален отбор по време на Европейското първенство.

„Съжалявам много, че по такъв начин трябваше да се възпрепятства развитието на това младо момче, което много харесах и ми стана симпатичен. От петък той не тренира с нас, при това положение той няма как да продължи да бъде наш футболист.

При наличието и на най-малки съмнения ние сме длъжни, въпреки че не сме съд, да предприемем вътрешни мерки. Нашите клубни правила са едни и същи и за първия отбор, и за юношеските формации и вече четири години в елита поддържаме едно ниво, нямало е и грам съмнение във феърплея.

Достатъчен за решението ни е фактът, че БФС спря правата на Петков. Ние съдействахме напълно на централата, но не знаем повече подробности за решението. Чувам, че има опасения за черно тото в дублиращата група, но ние сме сигурни, че нашите футболисти и треньори са почтени. При най-малкото съмнение ще предприемем мерки веднага“, заяви Петричев.