Боровец закрива зимния сезон на 15-ти април

На 15 април е официалното закриване на зимен сезон’2014 в к.к. Боровец. За Великденските празници (18-21 април) Кабинкова въжена линия ще работи за туристи, а при достатъчна снежна покривка ски център „Маркуджик” и ски център „Ястребец” ще бъдат отворени за любителите на снежните спортове.

Кабинковият лифт ще бъде отворен и за майските празници, в периода 1-6 май. Въпреки безснежната зима и неблагоприятните метеорологични условия, концесионерът на пистите “Бороспорт” направи навреме достатъчно количество изкуствен сняг и така предостави много добри условия за ски и сноуборд през целия зимен сезон.

За любителите на фристайла през целия сезон бе отворен и „Промо Сноу Парк Бороспорт”. Този сезон Боровец се завърна триумфално на картата на големите международни състезания от календара на ФИС.

На 15 и 16 февруари най-старият български планински курорт бе домакин на най-голямото събитие в алпийските ски у нас тази година - Европейската купа по ски алпийски дисциплини за мъже, в което участие взеха рекордните 90 алпийци от 17 страни.

С отличната подготовка и отзиви за състезанието, Боровец даде заявка за домакинство на световна купа в следващите няколко години.

През изминалия сезон, най-старият курорт у нас бе домакин и на много състезания от държавния спортен календар: Купа "Самоков" по биатлон за юноши и девойки; Купа “Петър Попангелов”; Купа “Чамкория”; Държавно първенство по технични дисциплини и купа „Бороспорт”.

Традиционно и тази година курортът се включи в инициативите „Научи се да караш ски” и „World Snow Day”, чиято основна цел е да създадат интерес на децата и младите хора към зимните спортове.

През сезон’2014, броят на туристите в курорта се запази и нямаше отлив, въпреки топлата зима, отбелязан бе лек спад на българските туристи, който е компенсиран от ръст на туристи от съседните ни страни: почти тройно се увеличиха македонските туристи, както и почти двойно туристите от Турция, Гърция и Сърбия. Наблюдава се ръст и на израелските туристи.

Нощувките от украински граждани са със спад от около 25%, има и незначително намаление на нощувките от английски пазар, въпреки това туристите от Великобритания, традиционно, са най-многобройни от чуждестранните ни гости, следвани от руските туристи.

Този сезон имаше и увеличение на средния престой на туристите от Великобритания и Русия. Българските туристи също са почивали по-дълго тази зима. През лятото почти всички хотели в курорта остават отворени.

Освен на чистия въздух и красива природа туристите ще могат да се насладят на турове до Седемте рилски езера, в. Мусала, в. Мальовица, в. Ястребец и др., както и занимания за малки и големи: риболов, каяк, стрелба с лък, пейнтбол, конна езда и забавления във Въжения град „Бороландия” със “зип-линия”.

„Маунтин Байк Парк” традиционно е притегателен център за любителите на планинското колоездене с разнообразни трасета, подходящи за начинаещи и напреднали байкъри, като опитните инструктори на Бороспорт са на разположение на начинаещите.

Слънчев Боровец очаква своите гости и през лято2014. Не изпускай! Разпускай в Боровец и това лято!