Боровец открива сезона на 14 декември

На 14 декември (събота) официално ще бъде открит новия зимен сезон 2014 в Боровец.

Специално за събитието цените на дневните лифт карти ще са намалени наполовина, а нощното каране и детският парк “Борокидс” ще са безплатни.

Курортът ще посрещне своите гости с богата програма под надслова “Огън и Лед” с водещ Камен Воденичаров. През целия ден за посетителите ще бъде отворен Снежен бар с греяно вино и чай, като особено приятен се очертава специалният “happy hour” между 17 и 18 часа, когато питиетата ще бъдат раздавани безплатно.

Докато гостите подгряват с топли напитки ще могат да се насладят на фигурите от лед, които ще се изработват на живо пред хотел Рила и да се порадват на виртуозните фрирайд скокове в Промо-Сноу Парк „Бороспорт”.

Под звуците на музиката, подбрана специално за гостите на събитието, по улиците на курорта ще обикаля карнавално шествие с артисти на кокили, мимове, клоуни и жонгльори. За доброто настроение ще се погрижат и мажоретките от град Самоков.

Ще има награди в специалната игра с публиката „Опознай Боровец”, победителите от която ще бъдат определени с томбола. За най-малките е предвидена детска анимация в отделна шатра с много коледни и състезателни игри, надуваем замък, арт ателие и рисуване върху лица. От сутринта до късния следобед в “Борокидс” парк деца от 4 до 10 г. ще се обучават да карат ски безплатно, като за тях ще бъде осигурена и ски екипировка.

Един от гвоздеите в програмата е огненото шоу с пироефекти и озвучаване, а денят ще завърши с неизменното факлено шоу на ски учителите и празнични фойерверки на писта Мартинови бараки 2. Голямо спортно събитие ще отличи предстоящия зимен сезон и за пореден път ще постави Боровец на картата на международните състезания, предизвиквайки световен интерес.

На 15 и 16 февруари курортът ще бъде домакин на Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014 г. Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта Попангелов, като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона.

Освен подготовката за голямото събитие, концесионерът на пистите в Боровец продължава мащабната си инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. Новият сезон ще изненада особено приятно почитателите на зимните спортове като намали опашките пред лифтовете и улесни достъпа до лифтовите съоръжения благодарение на новата система с безконтактно преминаване и откриването на две нови каси за продажба на лифт карти и билети – близо до долна станция на лифт „Мартинови бараки” и в хотел „Рила”.

Лифт картите ще може да се презареждат през интернет - друго голямо удобство за гостите на Боровец. Разбираемо интересът към ски ваканция в Боровец е много силен този сезон. Най-голям ръст на записванията за ски-почивка в Боровец бележат балканските ни съседки – Македония, Сърбия, Румъния, Македония и Гърция, като най-активни в това отношение са македонците – 1,5 пъти повече спрямо миналата година. Добрата новина е, че британците в Боровец се завръщат!

Въпреки отлива на британски туристи по време на най-тежките години на икономическата криза, тази година резервациите от Острова бележат ръст от 15%, запитванията от Турция също са се увеличили значително, както и интересът от Израел. Навлизането на нови туроператори от Русия е предпоставка за прогнозиран ръст на резервациите и от там. Записванията за празниците в хотелите в курорта отбелязват 16-процентен ръст на нощувките за Нова година спрямо миналата 2012/2013 и още по-голям при коледните резервации.

Ето и програмата за шоуто на Боровец на 14 декември по часове:

 09:30-15:30 – “Борокидс” парк – безплатно обучение на деца от 4 до 10 г.

11:00-19:00 – Снежен бар (“happy hour” от 17 до 18 ч.)

11:00-16:00 – Детска анимация

13:30-15:30 – Карнавално шествие в курорта

12:00-19:00 – Музика с DJ

12:00-14:00 – Фрирайд демонстрации в Промо Сноу-Парк „Бороспорт”

14:00-17:00 - Старт на игра с публиката „Опознай Боровец“ – записвания в Бороспорт Адвенчър Център в хотел “Рила”

13:00-17:00 – Работилница Карвинг върху лед

15:30-16:00 – Oфициално откриване /Приветствено слово от кмета на гр. Самоков г-н Владимир Георгиев/

16:00-16:30 – Шоу на мажоретки

16:00-17:00 – Демонстрации на ски клуб “Боровец” и детски отбори от региона

17:00-17:30 – Обявяване на победителите от играта „Опознай Боровец”

17:30-17:50 – Огнено шоу пред хотел “Рила” с ефектно озвучаване

18:00-18:20 – Шоу на ски учителите на писта “Мартинови бараки 2”

18:30 – Тържествена заря

18:30-19:00 – DJ Парти