Болт убеден: Рекордите ми няма да паднат още 20 години

снимка: twitter.com/Usain Bolt

Юсейн Болт окачи шпайковете след световното първенство по лека атлетика в Лондон, но смята, че неговите рекорди ще властват още дълго в "Царицата на спортовете". Ямаецът е абсолютен рекордьор на планетата на 100 и 200 метра. На планетарния шампионат в Берлин през 2009 той спря хронометъра на 9.58 секунди в най-късия спринт, а на 200 метра постигна изключителните 19.19 секунди отново в немската столица. Ямаецът каза в интервю за ESPN, че тези постижения няма да бъдат подобрени в следващите 15-20 години.

"Ерата Юсейн Болт, Йохан Блейк и Джъстин Гатлин бе златното време на атлетиката. Ако можеха да бъдат бити моите рекорди, то това бе възможно само в нашето време. Засега не виждам заплаха за постиженията ми и затова мисля, че моите рекорди ще останат поне в близките 15 - 20 години", убеден е Болт.

Той скочи в атака срещу младите звезди в атлетиката, като заяви, че ги интересуват само осребрените чекове, а не славата и постиженията.

"Забелязах, че много млади спортисти, веднага след като получат първия си договор и започнат да печелят, стават безразлични. Те просто заработват пари. Това е големият проблем на спорта сега", сподели Светкавицата.