Ласицкене: Рекордът на Стефка не е цел за мен, височината е огромна

снимка: twitter.com

Доминантът в женския скок на височина Мария Кучина-Ласицкене успокои българските фенове, че свалянето на световния рекорд на Стефка Костадинова от 209 см не е сред целите й. Друг е въпросът, че за нея това все още е невъзможна височина. На няколко пъти тя опита да прескочи летва, поставена на 210 см, но бе далеч от успеха. 

Иначе 24-годишната рускиня няма равна в дисциплината. Тя участва в 18 състезания този сезон и спечели абсолютно всички. Ласицкене стана световна шампионка на планетарния форум в Лондон за втори път в кариерата си, а после спечели и Диаманената лига - най-комерсиалната надпревара в "Царицата на спортовете".

"Аз не разбирам защо когато скочих 206 см, всички си мислеха, че 210 е лесна височина. Това е огромна височина. Аз не си поставям за цел това - да подобря световния рекорд. Настроена съм да подобрявам личните си рекорди, това за мен е важно. Не мога да обещая, че ще подобря световния рекорд, това е голяма отговорност. Пък и вече доста известни атлетки обещаваха, но не се получи. Аз няма да правя това, ще скачам за свое удоволствие", заяви руската атлетка пред медиите в родината си, цитирана от bgathletic.com.

Ласицкене добави, че винаги дава максимума от себе си във всяко състезание без никакви рекорди да са й фикс идея. "Правя всичко възможно това да се случи – тренирам, състезавам се и се старая на всяко състезание да подобрявам своите резултати", сподели атлетката.