Близо 700 състезатели ще се борят за купата по карате киокушин във Варна

Петото открито световно първенство за юноши и девойки - Кумите, организирано от Българската карате киокушин федерация, ще се проведе на 3 и 4 декември във Варна.

Близо 700 състезатели от 33 държави ще участват в Петото открито световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки. Тази година то ще се проведе на 3 и 4 декември вДвореца на културата и спорта във Варна. Стартът ще бъде даден в 10 ч. в събота.

Организатор на престижния турнир, който за първи път стъпи на българска земя през 2013 г., е Българската карате киокушин федерация (БККФ).

В Световното първенство ще играят момчета и момичета в 3 възрастови групи - 12 и 13 г., 14 и 15 г. и 16 и 17 г. Те ще се борят за купи в 32 категории. В събота, 3 декември, ще станат ясни финалистите. На награждаването на най-добрите бойци на 4 декември ще присъства и министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев. Организаторите от Българската карате киокушин федерация очакват зрелищни боеве и напрегнато състезание.

На първенството ще присъстват най-видните представители на всички международни организации: канчо Хацуо Рояма – президент на Световната федерация по киокушин карате, 4 дан; сенсей Рамил Габасов – член на Изпълнителния комитет на Световния съюз по киокушин (KWU), Сергей Суворов – генерален секретар на Световния съюз по киокушин (KWU), шихан Дейвид Питхол - вицепрезидент на Международната федерация по карате (IFK); шихан Анджей Древняк – главен секретар на Световната киокушин федерация (KWF); сенсей Стоян Димов – изпълнителен директор на БККФ, сенсей Тихомир Атанасов – член на УС на Българска карате киокушин федерация, сенсей Николай Рачев – член на УС на БККФ, сенсей Асен Асенов – член на УС на БККФ, шихан Христо Трайков – вицепрезидент на Световната киокушин федерация и сенсей Никола Благоев – национален представител за България на Международната федерация по карате (IFK).