България ще гони квоти и медал на първенството в София

снимка: Булфото

Президентът на Българската федерация по спортна гимнастикаКрасимир Дунев сподели пред Sporta.bg, че главната цел на България на предстоящото Европейско първенство е спечелването на квоти за Младежката Олимпиада в Китай през август.

Както вече ви информирахме, София ще е домакин на шампионата на Стария континент в средата на май (12-25 май), като днес зала "Арена Армеец" беше одобрена от комисарите на ЮЕГ.

Заедно с Йордан Йовчев Красимир Дунев показа цялото съоръжение на емисарите, които въпреки че имаха някои препоръки към организаторите, останаха възхитени от спортната зала.

Относно българското представяне на турнира след малко повече от два месеца президентът на федерацията си пожела пред Sporta.bg България да стигне до медал, но това не е най-голямата цел пред отбора.

"Ще участваме с пълни отбори при всички представители – с по 5 състезатели при юношите, девойките, мъжете и жените", коментира Дунев и продължи. 

"Първата ни цел са квоти за Младежките олимпийски игри през лятото в Китай, тъй като Европейското е квалификация за турнира.

Също така искаме да класираме отборите и на първите Евопейски игри в историята в Баку (2015). ЩЕ има рекорден брой състезатели и отбори в София за турнира.

Освен за квоти и квалификации се надяваме да стигнем няколко финала, включително в многобоя. Ако сме живи и здрави и имаме късмет, надяваме се и на медал" завърши Дунев.

На 7-и и 8-и март пък ще се проведе Купа България, която ще представлява контролата на националите преди форума през май в София. Състезанието ще се проведе в столичната зала "Раковски".