Красимир Дунев: Надявам се да направим уникално Европейско

снимка: БТА/AP

Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика - Красимир Дунев, изрази надежда пред Sporta.bg, че Европейското първенство през май в София ще протече без проблеми.

Днес той и зам. министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев посрещнаха емисари на ЮЕГ, които инспектираха "Арена Армеец" и останаха доволни от условията, които най-голямото спортно съоръжение у нас предлага.

Дунев заяви, че са получили някои препоръки относно организацията на турнира и се надява, че всичко ще продължи да върви по план и България ще организира едно страхотно Европейско първенство.

"Това е второто посещение, което правим в последните дни. Преди два дни бяхме тук с техническите комитети. Обсъждахме много неща, като в момента тук са президентът и неговият заместник, както и представители на телевизията, която държи правата", коментира президентът за Sporta.bg.

"Дадоха ни насоки и идеи как точно да направим нещата, но общото мнение е, че "Арена Армеец" е много добра за подобен форум и всички са много доволни. Надявам се през май месец да направим едно страхотно първенство".

Президентът на федерацията сравни и организацията на бенефиса на Йордан Йовчев с тази на Европейското първенство, заявявайки че осъществяването на толкова голям форум е много по-трудна задача, но в същото време е убеден, че България ще се справи с домакинството на състезанието.

"За бенефиса организацията беше около месец и наистина се получи уникален спектакъл, като залата беше пълна до краен предел и беше невероятно. Бенефисът обаче беше един ден, а тук говорим за най-голямото Европейско първенство което се организира.

То ще е отборно за мъже, жени, юноши и девойки, като ще бъде две седмици. Всеки ден в залата ще има постоянно състезания и организацията е много по-различна, както и много по-трудна. Хубавото е, че имаме много добър екип.

Организационният комитет е сформиран от хора с много опит и са големи професионалисти, които са се занимавали с такава организация. Работим здраво и всичко върви по план", допълни Дунев. 

Прездидентът на федерацията също така разкри, че Израел, Франция и Хърватия са изразили желание за подготвителен лагер в България. В същото време първите отбори, които ще участват на Европейското, вече са потвърдили, че ще дойдат два дни преди началото на надпреварата - 10-и май.