България се класира за Европейските игри в Баку

снимка: БФ Спортна гимнастика

След състезанията в първите две субдивизии от Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже в столицата, отборът на България (Йордан Александров, Мартин Ангелов, Александър Батинков, Александър Марков и Велико Тушев) заема 6-та позиция във временното класиране.

Най-високият резултат за отбора регистрира Мартин Ангелов на прескок – 14.600 т. Александър Батинков игра на пет уреда (без кон с гривни) и допринесе със стабилни оценки, най-високите от които 14.333 на успоредка и 14.300 на земя.

Велико Тушев също показа много добър резултат на халки – 14.066 т. „Олекна ми, като видях тази оценка. Мисля, че като цяло играхме добре. Не допуснахме нито един сериозен срив.

Сега не ни остава нищо друго, освен да гледаме отборите от последния поток и да видим какво ще бъде крайното ни класиране. До момента сме на 6-а позиция”, каза Велико Тушев. Сборът на българите е 241.676 т.

В последния поток играят 12 отбора и дори всички те да съберат по-голям актив българите вече са спечелили право на участие в Първите европейски игри в Баку през следващата година, за където се класират най-добрите 25 отбора от това Европейско първенство.