България остана без финалисти в "Арена Армеец"

снимка: БТА

България няма финалисти в първия ден на Световното първенство по скокове на батут, пътека и двоен минибатут за юноши и девойки, което се провежда в "Арена Армеец" в София.

На пътека при 13-14-годишните Мартин Бъчваров зае 15-то място. В квалификацията батут индивидуално за момичета 11-12 години Деляна Маркова се класира 19-та, следвана от Анита Макулова. Мелани Иванова завърши 26-та, а Силвена Христанова е на 30-та позиция.

При батут индивидуално 11-12 години момчета в квалификацията Михаел Митев и Александър Стефанов заеха съответно 22-о и 23-о място. Така те не си осигуриха участие на финалите по-късно днес. При девойки 17-18 години синхронни скокове Мариела Пенева и Валерия Йорданова се наредиха на 11-о място.

"Можехме и по-добре. Не бяхме концентрирани. Допуснахме грешки, които се надяваме да изчистим до следващото състезание", каза Валерия Йорданова.

В същата дисциплина при юношите Георги Илиев и Антоан Ван с резултат от 18.500 точки заеха 19-та позиция и не се класираха за финалите.

"Може би играта на родна земя повлия на представянето ни. Това е състезание и всичко е възможно,скачаш и каквото стане", заяви Ван.

В 19:00 часа в "Арена Армеец" започват първите осем финала от първенството без българско участие.