България на три морета!?

Исторически погледнато, на цели два пъти България се е простирала на три морета, а руските ни братя решиха да напомнят за величието на българската държава от Средновековието.

Организаторите на Откриването на Олимпиадата в Сочи се постараха по много оригинален начин да представят всяка една от страните, които ще се състезават на Зимните игри в следващите 16 дни.

Това включваше и решението всички представители да излизат от центъра на стадиона от коридор, който бе "пласиран" вървху държавните граници на всяка страна.

България беше една от първите призовани страни, които се появиха, а Мария Киркова гордо развя българския трибагреник под овациите на руската публика.

Бдителните обаче бързо забелязаха, че домакините са допуснали гаф с изображението на родната граница, след като за българска територия бяха определени както Македония, така и Беломорието.

В това България няма пръст, тъй като грандиозната продукция е дело на руски екип, който или не е внимавал в час по география, или просто не изпипал до край детайлите за церемонията.

Както по-рано Sporta.bg ви информира, началото на Откриването на Сочи 2014 беше дадено със страхотен гаф, след като на финала на първата сцена домакините не успяха да изобразят 5-те олимпийски кръга заради "засечка" на петия кръг.

4063809