България извън класирането в първата смесена щафета, Чехия печели

снимка: Булфото

Отборът на Чехия спечели смесената щафета 2 по 6 километра за жени и 2 по 7.5 километра за мъже, първи старт от сезона за Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерзунд.

Чехите в състав Вероника Виткова, Габриела Сукалова, Зденек Витек и Ондрей Моравец завършиха за 1:17:05.6 час и използваха осем допълнителни патрона.

На второ място на 10.2 секунди остана световният шампион Норвегия. Биатлонистите на тима използваха 12 допълнителни патрона, а Тора Бергер въртя една наказателна обиколка на първи пост.

Украйна завърши на трета позиция с изоставане от 1:11.2 минута и с 12 допълнителни патрона. Отборът на Франция водеше до последната стрелба, в която се провали Мартен Фуркад.

Носителят на Световната купа направи три наказателни обиколки, използва два допълнителни патрона, а Франция завърши едва на пето място.

Българският квартет Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Владимир Илиев и Красимир Анев остана извън класирането, след като беше задминат по последната обиколка.

Преди това българите използваха 23 допълнителни патрона и въртяха пет наказателни обиколки, две от които на Анев на последен пост, посочва БТА.

В състезанието участваха 26 щафети. Следващият старт за сезона е в сряда в Йостерзунд - индивидуалната дисциплина на 15 километра за жени.