Българин ще се бори за европейската титла утре

Завършиха свободните тренировки и квалификациите за финалния кръг в класове SM85 и SM3 от Европейския шампионат Супермото и 3-я кръг в Източноевропейския шампионат на писта.

За разлика от вчера, когато температурата беше около 40 градуса, днес пилотите (91 мотоциклетисти от 6 нации) се радваха на далеч по-приятно време и всички успяха да използват максималния си потенциал, за да запишат най-добри времена.

Очаква се и утре над трасето "Долна Митрополия" край Плевен атмосферните условия да бъдат идеални за зрелищните маншове, които ни предстоят. Голямата атракция е надпреварата в клас SM85 в шампионата Супермото

Българинът Хакан Халми с КТМ ще стартира утрешното състезание от трета позиция, а като лидер ще потегли Денис Ончу (Турция). Очакванията на специалистите са, че родният пилот ще успее да се пребори с конкуренцията и за втора поредна година ще стане европейски шампион.

В клас SM65 най-бърз днес беше Андреас Хофлер (Австрия); в клас Open - Александър Георгиев с КТМ, а в клас S3 - Асрин Роди (Турция).

Ето и победителите от днешния квалификационен ден в отделните класове в Източноевропейския шампионат на писта:

В клас SBKS 600cc - Петър Петров с Ямаха.

В клас SBKS 1000cc - Георги Михайлов с Хонда.

В клас Superstock 1000cc - Мартин Чой с БМВ.

В клас SSP 600cc - Ненад Стоянович (Срб) с Ямаха.

В клас SP Junior - Милен Георгиев с Априля.

Утре (27.06.2014г.) ще се проведат състезателните маншове и стартове в различните класове и дисциплини, а официалното откриване е от 10:30 часа.