Благодетелят на Ботев пусна декларация след раздорите около клуба

Основният благодетел на Ботев Пловдив Георги Самуилов използва трибуната на официалния сайт на канарчетата, за да изкаже позицията си по появилите се наскоро раздори между УС на Сдружение „ПФК Ботев“, оперативното ръководство на клуба, „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ и фенските организации от „Бултрас“.

Припомняме ви, че преди няколко дни КПБП и Бултрас официално заявиха, че свалят доверието си от УС на Сдружение „ПФК Ботев“ и от оперативното ръководство на клуба. На 10.09.2017 г. от 10:00 часа предстои ОС на Сдружението, което де факто е собственик на Ботев Пловдив, като там се очаква сериозно да се обсъдят всички причини за раздорите, както и евентуално да се пристъпи към промени или настоящия УС на организацията да запази състава си!

Ето какво публикува сайтът на канарчетата:

Благодетелят на ПФК „Ботев“ Георги Самуилов отправи послание към „жълто-черната“ общественост. Той се обърна към всички Ботевисти със следния призив:

Уважаеми Ботевисти,

Само преди ден – на 6 Септември, България отбеляза деня, в който величавите наши предшественици изковаха славна победа за България и ни оставиха в завет „Съединението прави силата“.

Още от ден първи, в който се ангажирах да помагам за идеята „Ботев“, е ясно и за мен и за всички в управлението, че пътят, който трябва да се извърви е трънлив и труден, и че нещата няма как да се случат изведнъж. Като човек, който е помагал и помага на Клуба, аз съм готов да продължа по този път. Затова не приемам, особено след една успешна година, появяващото се разделение, противопоставяне и нападки в средите на „жълто-черната“ общност.

Искам да изразя своята подкрепа за ръководството на Клуба –  хората, които ме убедиха да помагам и с които заедно преминахме през редица трудни моменти. В течение съм на действията на ръководството и заставам зад тях.

Преодоляването на  трудностите и постигането на успехи е възможно само с общи усилия, не с разединение.

Използвам момента още веднъж да поздравя всички Ботевисти със спечелените Купа и Суперкупа на България! Бъдете здрави!

Само Ботев!

С Уважение,

Георги Самуилов