Боримиров ревна: Съдиите режат Левски и отказват хората да ходят на мач

снимка: levski.bg

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров говори пред медиите след днешната пресконференция по повод турнира "Лукойл Къп - Детска Шампионска лига". Шефът на "сините" даде мнението си за вчерашното дерби с Лудогорец, завършило 0:0. Столичани  подадоха жалба срещу рефера на мача Никола Попов и неговите помощници.

"Аз не мога да кажа, че съдията е повлиял на резултата, защото те бяха петима съдии. Но някои от съдиите повлияха на резултата от мача. За мен умишлена игра с ръка на Анисе, после се стигна и до влизанията му. Върхът на черешката бяха последователните няколко удара на Натанаел в лицето на Антонио Вутов. Картонът, който се даде е недопустим. Виждаме, че страничните съдии изиграха важната роля.

Не мога да кажа дали грешките на съдиите са умишлени. На този въпрос могат да отговорят хората, които се занимават с тяхното обучение. Много поредни съдийски грешки обаче влияят на резултата в ущърб на Левски."

Предвид това как се разви мачът съм доволен от резултата. В пореден мач не допуснахме гол и се вижда, че Левски израства.

Ако не всеки мач, в големите дербита искаме да пълним стадиона. Ние затова играем футбол, за да радваме привържениците, а те да ни се отблагодаряват с присъствието си на стадиона. С тези отсъждания гоним хората и всеки казва - какво да ходя на стадиона, като знам този мач как ще завърши?! Съдиите трябва да разберат, че не трябва да са главни действащи лица, а това да са футболистите на терена", завърши спортният директор на Левски.