БФС предложи 4 варианта за спасение на ЦСКА ! Вижте ги

снимка: фейсбук

Днес известни фенове на ЦСКА, които обаче не са от сектор "Г", а от по-старото поколение, стоящо в сектор "А" имаха работна среща в БФС. От страна на централата присъстваха Михаил Касабов, Румен Вълков, Венцеслав Стефанов и Антон Попов.

Представителите на запалянковците бяха Никола Дърпатов от "ЦСКА Акционерите", бившият шеф на "червените" Николай Дончев и прочулият се с мирната окупация на БФС Емил Кирилов.

След соарето феновете дадоха брифинг, на който разкриха за какво е ставало въпрос по време на разговорите. 

Според Николай Дончев пред ЦСКА има няколко варианта за бъдещето, които са ясни още отпреди няколко месеца.

1. Да се оздравява ПФК ЦСКА АД (настоящото съществуващо дружество).

2. Да се действа по схемата "Берое" (синдик да продаде част от активите, но клуба да играе безпроблемно)

3. Да се вземе лиценз на друг клуб (предложение, отправено от Гриша Ганчев).

4. Да се почне на чисто с ФК ЦСКА от "А" областна група.

Третият вариант обаче бе прието с остро негодувание от страна на феновете още на срещата с Ганчев на стадион "Българска армия". По този повод представителят на привържениците Николай Дончев заяви:

"На мен ми се иска да оздравим това дружество. Но ако Гриша Ганчев реши, ние ще приемем сливането - независимо дали организираните привърженици ще го подкрепят. Знаем, че ще има разделение. Време разделно е..."

"Ние не сме оторизирани от нито една организация. Ние сме като представители на тези неорганизирани стотици хиляди, а може би и над 1 млн. фенове. ЦСКА е най-успелият български клуб и не можем да оставим ЦСКА на случайността. Ще продължим да търсим правата си като фенове, защото единственото, което ни води, е любовта към ЦСКА. Разберете, няма как ЦСКА да изчезне, няма как, ние сме милиони хора, които обичаме този клуб, държим на него, възпитаваме децата си в любов към този клуб. Обръщам се и към медиите, бъдете по-толерантни, но нас ни боли, боли ни, хора", заяви още Дончев.

"Сведоха ни решението на правната комисия, което е, че на този етап ФК ЦСКА не може да замести ПФК ЦСКА АД. Също така ни бе обяснено, че БФС няма да изхвърли клуба от "В" група, защото ЦСКА е изряден и няма проблем с участието. Беше ни обяснено, че ако се вземе някакъв вариант за сливане от следващото първенство, няма да бъдем възпрепятствени. Говорим хипотетично. Това не означава, че футболният клуб ще поеме по даден път. Препоръката на футболния съюз беше да се пробва възстановителен план за ПФК ЦСКА АД", каза още фенът.

На стената си във Фейсбук пък Никола Дърпатов от "ЦСКА Акционерите" също резюмира случилото се в централата и предизвика куп коментари.