Венци Христов се натиска за "Левски"

Нападателят Венци Христов е готов на всичко, за да спаси кариерата си и да си уреди трансфер в лидера в "А" група „Левски”. В момента бившият футболист на Берое е в тежка ситуация, след като и албанският Шкендербеу му показа вратата, съобщава „Стандарт”.

Христов е собственост на Риека, но хърватите не умират от щастие, че се провали в Албания. В момента те са на първо място в първенството, а атаката им си върши работата, водена от доскорошния голмайстор на Лудогорец Роман Безяк.

Така единственият спасителен вариант за Венци са "сините", които го искаха и през лятото. Тогава обаче той се отметна от дадената на спортния директор Георги Иванов дума и предпочете възможността да рита в Лига Европа, което така и не се случи.

"Сините" пък не крият, че ще търсят нови лица в атака, след като в момента суша е налегнала нападателите им. Един от тях - Атанас Курдов, дори сам реши да се пусне от хорото, след като отказа да излезе като резерва срещу Локомотив (Пловдив).

Засега не е ясно как ще реагират от "Герена" на напъните на Венци Христов. Привличането му е сложно, защото Риека със сигурност ще иска пари. Освен това договорът му за преотстъпване в Шкендербеу е до лятото и ще трябва да бъде скъсан.

Преди две години нападателят бе пред трансфер в ЦСКА по настояване на Стойчо Младенов. Бившият шеф на "червените" Александър Томов обаче не успя да извади исканите от Берое пари.