Шиляк хвърли оставка, скаран с феновете води Ботев до НГ

снимка: plovdivutre.bg

Треньорът на Ботев Ермин Шиляк ще се сбогува с поста си официално утре. Днес той и помощникът му Санди са звъннали на играчите да ги уведомят за решението си да хвърлят оставки. Словенското менте успя за няколко месеца да докара Ботев до борба за оцеляване в елита и вътрешноклубни скандали.

Шиляк ще се махне, но по любопитното е, че шефовете на Ботев не могат да му намерят заместник. Патовата ситуация е предизвикана от това, че до Нова Година "канарчетата" имат изключително тежка програма. 

Тя включва гостувания на Черно Море и Литекс, както и домакинства на Лудогорец и Левски. Стряскащо. Така всички специалисти, с които босът Ангел Палийски се е свързал са му казали, че могат да поемат юздите в Коматево на чисто - чак след края на полусезона, за да не запишат 3-4 загуби в мачовете срещу фаворитите дотогава.

Това означава, че Ботев ще бъде воден от временен наставник до Нова Година. Това ще бъде някой измежду Николай Киров-Белия или Светльо Гърков. И двамата имат тапии за треньори, а в момента се водят помощници на Шиляк. 

Любопитното е, че Николай Киров е меко казано недолюбван от голяма част от фенската маса на "канарчетата". Белия е в клуба от 5 години, през които смени няколко поста. "Бултрасите" обаче често го наричат "интригант", "сив кардинал", "връзкар" и "некадърник на ясла". Из форумите в сайтовете е пълно с хейт срещу Киров.

Дали със следващия си ход босовете на Ботев няма да си докарат още по-голяма беля от Шиляк на главата...

Иначе преговори за нов треньор на Ботев се водят с няколко доказани в професията имена. Това са Илиан Илиев, Ферарио Спасов, Димитър Васев и Георги Василев.